Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl
Blog > Komentarze do wpisu

Lekkie wegetariańskie curry

Zwolenniczką curry nigdy wyjątkowo nie byłam. Jednak od czasu do czasu lubie zrobić również taką potrawę. Curry, które dzisiaj przygotowałam jest naprawde wyśmienite.Potrawę można spokojnie przyżądzać będąc na Slimming World. I jak tu nie kochać takich rarytasów, że jadasz ile chcesz i chudniesz?. Wszytko jest prawdą o ile stosujemy sie całkowicie do zasad SW. Zycze wszystkim przyjemnego gotowania i odkrywania nowych przyjemnych dla podniebienia smaków.

Składniki:


  • 300 gram szpinaku

  • 2 cebule

  • 1 dynia piżmowa

  • 400 gram cieciorki w puszce

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 czerwona papryczka chilli

  • 1 łyżka stołowa suszonego kminku

  • 1 łyżka stołowa kolendry

  • 1 łyżeczka suszonego kopru włoskiego

  • 2 łyżeczki łagodnego sproszkowanego curry

  • 400 gram pomidorów w puszce

  • 200 gram passaty pomidorowej

  • 1 mała puszka kukurydzy

  • Sól, pieprz

  • Fry light lub łyżka oliwy

 

Wykonanie:

 

Zaczynamy od umycia szpinaku, następnie kroimy drobno i odstawiamy do późniejszego etapu. Nagrzewamy patelnię spryskujac fry light lub łyżka oliwy, dodajemy poszatkowane warzwa: cebulę, dynie piżmową, czosnek, cieciorkę, chilli a także wszystkie przyprawy. Smażymy do momentu kiedy dynia piżmowa będzie już prawie miękka. Następnie dodajemu pomidory w puszce a także passate pomidorowa. Zmniejszamy nasze palniki gazowe/elektryczne. Na sam koniec dodajemy szpinak i mieszamy i dusimy wszystko razem przez kilka minut. Podawać z ryżem wymieszanym z kukurydzą ;)

 




piątek, 11 lipca 2014, justyna_london

Polecane wpisy