Zakładki:
Przyjazne blogi
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl
sobota, 24 stycznia 2015
Uwielbiam Sliiming World, uwielbiam gotować, i kuchnia jest miejscem w którym czuję się zdecydowanie najlepiej. Gdybym tylko mogła.....spędzałabym w niej całe dnie i noce. Wyszukiwanie w książkach, gazetach, internecie nowych przepisów jest dla mnie totalną frajdą. Później ich gotowanie, zdjęcia i dzielenie się z nimi na blogu to jest to co chce robić. Dzisiejszą potrawę znalazłam w angielskim miesięczniku Slimming World. Jest to przepyszny kurczak po meksykańsku z ryżem. Uwielbiam takie dania. Mając taką świadomość że jadam ile chcę i chudnę? Tak właśnie tak jest. Wystarczy wprowadzić kilka zmian żywieniowych i efekty przychodzą błyskawicznie. Zapraszam wszystkich do wspólnego gotowania.
niedziela, 04 stycznia 2015
Angielski pudding z sosem toffee znany jest każdej angielskiej rodzinie. Serwowany jest całorocznie, jednak wielu moich angielskich przyjaciół robi go właśnie na Święta. Jest naprawdę słodki ale tak przepyszny, że od czasu do czasu można pozwolić sobie na taki deser do kawy. Przepis ten znalazłam na stronie BBC. Pomimo wielu składników znajdujących się w puddingu jest on bardzo prosty do zrobienia. Do zrobienia puddingu będą nam potrzebne małe pojedyncze foremki porcelanowe, lub normalna okrągła blacha. Zapraszam wszystkich na skosztowanie tego wspaniałego deseru.
sobota, 03 stycznia 2015
I znowu ryba, i znowu łosoś. Uwielbiam łososia chyba pod każdą postacią. Dzisiejszy przepis znalazłam wiele lat temu w internecie. I tak naprawdę nie jestem w stanie powiedzieć od kogo ale było to około cztery lata temu. Będąc na Slimming World lekko go modyfikuję, ale jest tak samo pyszny jak ten oryginalny przepis. Łosoś ten świetnie nadaję się jako przekąska na domową imprezę, ale także jako danie podawane na Święta, albo np na różnych imprezach okolicznościowych. Tym oto przepisem chciałabym dołączyć do akcji "Przekąski Sylwestrowe"
czwartek, 01 stycznia 2015
Dzisiaj na obiad zapraszam na gulasz z baraniny podany z kaszą couscous. Tak naprawdę nigdy nie przepadałam za baraniną, chyba dlatego że sama w sobie jest mięsem dość tłustym o specyficznym aromacie i smaku. Z biegiem czasu postanowiłam wypróbować baraninę na kilka sposobów i teraz mogę śmiało powiedzieć, że żałuję że nie próbowałam jej wcześniej. Jest bardzo miękka, soczysta i tak naprawdę rozpływa się w ustach. Wybrałam najchudszą baraninę i naprawdę nie czułam że jest tłusta. W połączeniu z miętą ten niezbyt przyjemny posmak, który pamiętam z dawnych lat, zupełnie zniknął; a przyprawa harissa spowodowała, że baranina miała przecudowny, końcowy efekt. Przepis na to danie jak najbardziej polecam osobą będącym na Slimming World – jest całkowicie zgodny z zasadami o ile wybierzemy najchudszą baraninę i nie będziemy smażyć na oleju, ale na Fry Light, lub na łyżce oliwy. Pomysł na danie znalazłam w miesięczniku angielskim Slimming World.