Zakładki:
Przyjazne blogi
Tagi
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów myTaste.pl

Baranina

czwartek, 01 stycznia 2015
Dzisiaj na obiad zapraszam na gulasz z baraniny podany z kaszą couscous. Tak naprawdę nigdy nie przepadałam za baraniną, chyba dlatego że sama w sobie jest mięsem dość tłustym o specyficznym aromacie i smaku. Z biegiem czasu postanowiłam wypróbować baraninę na kilka sposobów i teraz mogę śmiało powiedzieć, że żałuję że nie próbowałam jej wcześniej. Jest bardzo miękka, soczysta i tak naprawdę rozpływa się w ustach. Wybrałam najchudszą baraninę i naprawdę nie czułam że jest tłusta. W połączeniu z miętą ten niezbyt przyjemny posmak, który pamiętam z dawnych lat, zupełnie zniknął; a przyprawa harissa spowodowała, że baranina miała przecudowny, końcowy efekt. Przepis na to danie jak najbardziej polecam osobą będącym na Slimming World – jest całkowicie zgodny z zasadami o ile wybierzemy najchudszą baraninę i nie będziemy smażyć na oleju, ale na Fry Light, lub na łyżce oliwy. Pomysł na danie znalazłam w miesięczniku angielskim Slimming World.